27 Μαρτίου 2016

Η αλήθεια πίσω από τις μετεγγραφές φοιτητών

Print Friendly and PDF
 Γράφει ο Παναγιώτης Πολίτης | Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Αρκετοί φοιτητές γνωρίζουν πόσα έντονα συναισθήματα περνούν όταν περιμένεις την έγκριση της μεταγραφής σου. Η αλήθεια όμως πίσω από μια μεταγραφή είναι πως κάθε υποψήφιος φοιτητής έχει μία έντονη αίσθηση άγχους και ψυχικής κόπωσης. 

Εξαιτίας  της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια οι σημερινοί φοιτητές επιλέγουν να φοιτούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και αποφεύγουν την κατάταξή τους σε περιφερειακά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιτίας λοιπόν αυτού του φαινομένου για αρκετούς φοιτητές η αγωνία μεγαλώνει  διότι οι διαθέσιμες θέσεις μεταγραφών μειώνονται με αποτέλεσμα να μειώνονται και οι ελπίδες και τα όνειρα του υποψηφίου μετεγγραφόμενου.

Είναι αληθές πως οι μεταγραφές είναι για τα περισσότερα άτομα σαν να δίνουν ακόμα μια φορά πανελλήνιες εξετάσεις. Τόσο μεγάλο το άγχος και η προσήλωση σου στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Παρ’όλα αυτά η λύτρωση έρχεται όταν επιτυγχάνεται ο στόχος αυτός. Νιώθεις πως πέτυχες ένα από τα όνειρά σου. Αξία ανεκτίμητη.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζει ένας υποψήφιος εάν πρόκειται να λάβει μεταγραφή είναι να γνωρίζει το τι ισχύει σχετικά με τις μεταγραφές διότι κάθε χρόνο το σύστημα αυτό αλλάζει. Παραδείγματος χάρη την φετινή χρονιά υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στις μεταγραφές και ελάχιστα παιδιά μετεγγράφηκαν σε κάποιο τμήμα που επιθυμούσαν κυρίως λόγω των περιορισμένων θέσεων αλλά και λόγω κάποιων αδικιών σχετικά με την αξιολόγηση των μορίων κάθε φοιτητή.

Τέλος, λαμβάνοντας υπ’όψιν την προσωπική μου εμπειρία από την αναμονή για την μεταγραφή μου θα ήθελα να σας δώσω την συμβουλή μου. Μην αφήνετε το άγχος να σας διακατέχει και να σας γεμίζει άχρηστες και τοξικές σκέψεις. Η υπομονή είναι ο καλύτερος γιατρός. Η θετική ενέργεια και η ευφορία είναι ίσως ο τρόπος για ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Next Post Previous Post Home

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls