11 Απριλίου 2016

10 τρόποι να φτιάξεις την μέρα σου | Της Άννας Πάντο

Print Friendly and PDF



Γράφει η Άννα Πάντο | Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Κατά καιρούς όλοι μας έχουμε νοιώσει πιεσμένοι και πως δεν έχουμε αρκετό χρόνο να ολοκληρώσουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Πολλοί είναι εκείνοι που ξυπνάνε με πονοκέφαλο γιατί έχουν πολλά πράγματα να κάνουν και φοβούνται πως δεν θα τα καταφέρουν. Το άγχος και το στρες τους κάνει λιγότερο αποδοτικούς καθώς δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια συγκεκριμένη εργασία γιατί σκέφτονται ταυτόχρονα και όλες τις υπόλοιπες που θα πάρουν σειρά. Διανύεις και εσύ μια αντίστοιχη κατάσταση; Τότε διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο! Παρακάτω θα βρεις 10 κόλπα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με θετική ενέργεια.

1.         Καθαρά σεντόνια
Αύριο ξεκινά μια δύσκολη μέρα και εσύ δεν μπορείς να κοιμηθείς γιατί σκέφτεσαι όλα όσα θα πρέπει να κάνεις. Ξαπλώνεις αλλά στριφογυρίζεις και δεν μπορείς να ηρεμήσεις. Σήκω λοιπόν και άλλαξε σεντόνια! Τα καθαρά σεντόνια και η αίσθηση καθαριότητας θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς πιο καθαρά και κυρίως θετικά.

2.         Άκου μια γλυκιά καληνύχτα
Πριν κοιμηθείς απέφυγε ηλεκτρονικές οθόνες γιατί το μπλε φως προκαλεί αϋπνία. Αντί αυτού πάρε τηλέφωνο κάποιον φίλο/φίλη σου που έχει την ικανότητα να σε ηρεμεί ή απλά μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς. Ένας καλός λόγος και μια χαλαρή συζήτηση θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πολύ καλύτερα, με αποτέλεσμα να ξυπνήσεις με λιγότερο άγχος.

3.         Κάνε ζεστό μπάνιο
Χτυπάει το ξυπνητήρι και νιώθεις ένα κόμπο στο στομάχι; Σήκω από το κρεβάτι, κάνε λίγη γυμναστική και στη συνέχεια ένα ζεστό μπάνιο. Το ζεστό νερό θα ενισχύσει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να έχεις πιο καθαρή σκέψη, ενώ η άσκηση το πρωί πριν πάρεις πρωινό θα σε γεμίσει ενέργεια και λόγω των ενδορφινών θα σε κρατήσει εύθυμο κατά την διάρκεια της ημέρας.

4.         Σωστό πρωινό
Σε καμία περίπτωση μην φύγεις από το σπίτι πίνοντας μόνο καφέ. Το ιδανικό θα ήταν να φας κάτι και να πιείς χυμό. Τον καφέ μπορείς να τον πιείς όταν φτάσεις στο γραφείο ή λίγο πριν ξεκινήσεις την εργασία σου.

5.         Βάλε μουσική
Καλός σύμμαχος της διάθεσής σου είναι το αγαπημένο σου τραγούδι. Την ώρα που ετοιμάζεσαι, βάλε το πιο ρυθμικό τραγούδι που μπορείς να σκεφτείς.

6.         Προσοχή στα ρούχα
Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα φορέσεις το πρωινό της ημέρας, η οποία προβλέπεται δύσκολη. Επέλεξε εκείνο το σύνολο που σε κάνει να νοιώθεις καλά με τον εαυτό σου και δεν σε στενεύει! Έτσι θα έχεις μια αίσθηση ηρεμίας και αυτοπεποίθησης.

7.         Δώσε δέκα λεπτά στον εαυτό σου
Πριν φύγεις από το σπίτι για δέκα λεπτά απλά σκέψου αυτά που έχεις να κάνεις και προσπάθησε να τα βάλεις σε μια σειρά.Ή ακόμα καλύτερα πάρε μολύβι, χαρτί και αποτύπωσε τις σκέψεις σου. Με αυτόν το τρόπο δεν θα μπερδευτείς και το άγχος θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

8.         Κάνε διάλειμμα
Έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος στόχος και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να δουλεύεις τον δεύτερο. Επειδή είναι πολύ πιθανό να κουραστείς και προς το τέλος να αρχίσεις να απογοητεύεσαι κάνε ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα. Πήγαινε για περπάτημα ή απλά μίλα με κάποιον φίλο σου, έτσι θα πάρεις δύναμη και θα ξεκινήσεις πιο δυναμικά.

9.         Κάνε μικρά γεύματα
Εξαιτίας του άγχους δεν πεινάς, ωστόσο καλό θα ήταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνεις μικρά γεύματα. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις επιπλέον ενέργεια και κουράγιο για περισσότερη δουλειά.

10.      Θετικές σκέψεις
Είναι πολύ σημαντικό, όσο δύσκολο κι αν είναι, να κάνεις θετικές σκέψεις και να έχεις αυτοπεποίθηση. Εξάλλου, εάν δε πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου τότε ποιος;

Next Post Previous Post Home

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls