9 Δεκεμβρίου 2018

06/12/2018 Μιλήσαμε στον Real Fm με τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ και ζητήσαμε απαντήσεις

Print Friendly and PDF

Αν δεν το γνωρίζεις, η σελίδα μας βγήκε "στον αέρα" του Real Fm και μίλησε ραδιοφωνικά με τον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστα Μουτζούρη.

Σαν θέμα συζήτησης ήταν η μεγάλη καθυστέρηση στην δήλωση των μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Κοντογεωργίου, «η δήλωση των μαθημάτων στην πλατφόρμα που δηλώνονται τα μαθήματα δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα από την εταιρεία προγραμματισμού που έχει ανατεθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να επιλέξουν τα μαθήματα που επιθυμούν, δεν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση φοίτησης για το εξάμηνο αυτό».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «υπάρχουν φοιτητές που θέλουν να πάρουν επίδομα που δικαιούνται, αυτοί οι φοιτητές ενδεχομένως να το χάσουν. Όσοι στρατεύονται δεν μπορούν να πάρουν βεβαίωση σπουδών για στρατολογική χρήση που η στρατολογία τους υποχρεώνει να καταθέσουν».

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστας Μουτζούρης εκτίμησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. «Πριν από 7 μήνες δημιουργήθηκε το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, πλείστα τα προβλήματα για να μπορέσει να γίνει αυτή η συνένωση, ένα από τα οποία ήταν οι νέες πλατφόρμες για να εκδίδονται τα πιστοποιητικά, τα διπλώματα. Υπάρχει μία καθυστέρηση, σήμερα θα ξεκινήσει το πρώτο τμήμα και σε δύο εβδομάδες θα έχουν ομαλοποιηθεί όλα. Υπήρξε μία αστοχία χρονικά στην προετοιμασία. Υπήρξε πρόβλημα και μέσα από το πανεπιστήμιο, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Είναι τα προβλήματα του πρώτου έτους λειτουργίας μίας νέας δομής, όλα θα έχουν ρυθμιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι οι πόνοι της γέννας, είναι το νέο πανεπιστήμιο που θα έπρεπε 35 χιλιάδες φοιτητές να εξυπηρετηθούν με νέα προγράμματα σπουδών και με νέα νοοτροπία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ευθύνη δεν είναι μόνο της εταιρείας, υπάρχει ευθύνη και μέσα από το πανεπιστήμιο. Έγιναν νέα προγράμματα σπουδών, δεν δόθηκε χρόνος ενός έτους ή δύο ετών να προετοιμαστεί η λειτουργία του πανεπιστημίου. Χρειαζόταν ένας χρόνος προετοιμασίας, τον Μάρτη δημιουργήθηκε και τον Σεπτέμβριο υποδέχθηκε 4.500 φοιτητές.», πρόσθεσε.

 Ευχαριστούμε τον σταθμό Real Fm για την πρόσκληση που μας έκανε και για την δυνατότητα που μας έδωσε να μιλήσουμε δημόσια για ένα μεγάλο πρόβλημα που προκλήθηκε λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.


Πηγές: http://www.real.gr
            http://www.enikos.gr/

Next Post Previous Post Home

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls