5 Φεβρουαρίου 2016

10 ΔΩΡΕΑΝ ιστοσελίδες-εργαλεία για κάθε φοιτητή

Print Friendly and PDF

Το internet είναι μία από τις καθημερινές μας ασχολίες και ως φοιτητές μπορεί πολλές φορές να μας λύσει τα χέρια.
Εμείς σας παρουσιάζουμε 10 από τις χρησιμότερες ιστοσελίδες που μπορεί να επισκεφτεί ένας φοιτητής και να κάνει την ζωή του λίγο πιο εύκολη...

1. Coursera

upiresia1
Μέσω του Coursera μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα κορυφαίων Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο χωρίς να χρεωθείς ούτε 1 ευρώ!

2. Memrise

upiresia2
Έχει παρατηρηθεί πως ολοένα και περισσότεροι νεαροί φοιτητές θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες. Με το Memrise θα πετύχεις τους στόχους σου αποφεύγοντας τα υψηλά δίδακτρα των κλασσικών φροντιστηρίων.

3. Symbolab

upiresia3
Αμφιβάλλω αν υπάρχει φοιτητής παγκοσμίως που δεν έχει αναθεματίσει την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξε με τις ασκήσεις μαθηματικών. Πλέον βέβαια, το Symbolab αναλαμβάνει όλη τη δουλειά για σένα.

4. Shush

upiresia4
Υπάρχει 20χρονος που δεν παρακολουθεί ξένες σειρές; Αμφιβάλλω. Αν πάντως δεν αποτελείς κάποιου είδους περίεργη εξαίρεση το Shush σχεδιάστηκε ειδικά για εσένα.

5. CodeAcademy

upiresia5
Μπορεί το Coursera να προσφέρει μαθήματα παντός ενδιαφέροντος, στο CodeAcademy έχεις την ευκαιρία να μάθεις προγραμματισμό. Τουλάχιστον τα πρώτα και βασικά του στοιχεία. Και στην εποχή μας η ικανότητα του προγραμματισμού είναι πραγματικά υψίστης σημασίας.

6. Pixlr

upiresia6
Ειλικρινά τώρα, λυπάμαι οποιονδήποτε φοιτητή πληρώνει εκατοντάδες ευρώ για κάποια έκδοση του Photoshop όταν υπάρχει αυτό το υπέροχο πρόγραμμα που λέγεται Pixlr!

7. Google Drive

upiresia7
Φανταστείτε λίγο να είστε η Microsoft, να πουλάτε τόσα χρόνια το Office σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον πλανήτη και να έρχεται μία Google να σας χαλάει την πιάτσα με το Google Drive.

8. Scientific Research

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, είναι 100% σίγουρο πως θα χρειαστείς πρόσβαση σε βιβλιογραφίες και δημοσιεύσεις ερευνητών, πανεπιστημιακών και λοιπών ακαδημαϊκών φορέων. Και δυστυχώς η μηχανή αναζήτησης της Google δεν προωθεί τις αξιόλογες πηγές ακαδημαϊκών πληροφοριών αφού ο αλγόριθμός της είναι βασισμένος σε εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Αυτός ήταν κι ο βασικότερος λόγος για να τρέξει το project του Scientific Research το οποίο είναι προσβάσιμο τόσο από PC όσο κι από mobile συσκευές που τρέχουν σε Android ή iOS.

9. Zoho

Το Zoho.com κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους στις φοιτητικές κοινότητες αφού μεγάλο τμήμα των σπουδαστών ανά τον κόσμο προτιμά τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για την αποθήκευση κι αρχειοθέτηση παρουσιάσεων, εργασιών και παντώς είδους αρχείων και σημαντικών δεδομένων. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη εφαρμογή, προσωπικά μου φαίνεται κάπως δύσχρηστη και δυσνόητη αλλά δεν παύει να προσφέρει τρομερές δυνατότητες και σωρεία υπηρεσιών. Οπότε το μόνο που απομένει είναι να μάθεις τα κατατόπια και να καταλάβεις πως παίζεται η φάση. Στα συν της η δωρεάν χρήση.

10. WordCounter

Συμπεριλαμβάνω το συγκεκριμένο tool γιατί έχω ακούσει πολλούς γνωστούς μου να μην ξέρουν πως να μετρήσουν τις λέξεις των κειμένων τους κι επειδή δεν έχουν εγκατεστημένο Word, να κάθονται και να τις μετράνε μία μία. Ε, όχι! Ήμαρτον, στο 2015 ζούμε κι ο μετρητής λέξεων και σημείων στίξεως του Ninjaessays, είναι μία μόνο από τις άπειρες επιλογές που διαθέτει το διαδίκτυο. Αποθήκευσέ το στους σελιδοδείκτες σου!



Neopolis.gr



Next Post Previous Post Home

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls