8 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε τα πρώτα δεδομένα και συμπεράσματα σχετικά με την έρευνα μας για τον μέσο όρο Βαθμού Πτυχίου

Print Friendly and PDF

Σας είχαμε πει ότι θα δημιουργήσουμε έναν υπολογιστή μέσου όρου πτυχίου των μαθημάτων που έχετε περάσει. Η αλήθεια είναι πως έχουμε βρει όλα τα δεδομένα που χρειαζόμαστε και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο blog μας.
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να πηγαίνετε στην γραμματεία για να μάθετε τον μέσο όρο των μαθημάτων(+πτυχιακή-πρακτική). Επίσης, να τονίσουμε ότι ο υπολογιστής θα αναφέρεται στον μέσο όρο του καινούργιου προγράμματος σπουδών!

Με τα δεδομένα που βρήκαμε βγάλαμε κάποια συμπεράσματα τα οποία θα σας αναφέρουμε, άλλα με κάθε επιφύλαξη γιατί ακόμα δεν τα έχουμε επιβεβαιώσει από κάποιον αρμόδιο επί του θέματος. Όταν τα επιβεβαιώσουμε θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.
Δείτε μερικά δεδομένα:
  • Τα μαθήματα τα υποχρεωτικά έχουν συντελεστή βαρύτητας 1,5
  • Τα μαθήματα τα επιλογής έχουν συντελεστή βαρύτητας 1,5 και αυτά.
  • Εξαιρείται μόνο το μάθημα "Εισαγωγή στην Πληροφορική και στον Προγραμματισμό"(Α'Εξάμηνο) που έχει συντελεστή 1.
  • Η πτυχιακή και η πρακτική έχουν συντελεστή 2.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Τα λεγόμενα μαθήματα βαρύτητας είναι μύθος αφού όπως είδατε όλα τα μαθήματα (εκτός από ένα) έχουν ίδιο συντελεστή βαρύτητας (1,5) άρα συμμετέχουν το ίδιο στην διαμόρφωση του μέσου όρου. Μόνο η πτυχιακή και η πρακτική έχουν συντελεστή 2 οπότε θεωρούνται αυξημένης βαρύτητας. Τέλος, μετά από το πρώτο πείραμα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι η μέθοδος υπολογισμό του μέσου όρου του πτυχίου διαφέρει ελάχιστα από τον κοινό μέσο όρο (άθροισμα βαθμών/πλήθος βαθμών) ως προς το αποτέλεσμα, με το πρώτο να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (λόγω των συντελεστών βαρύτητας).

Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!

Next Post Previous Post Home

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls